A Skíz Prime Projekt Kft.

A Skíz Prime Kft.  üzemeltetési és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások ellátására alakult. Cégünk, illetve jogelődje több éves tapasztalattal rendelkezik vagyonvédelem és ingatlan menedzsment terén.

Szerződéseink teljesítése során elsődleges szempont a megbízók, partnerek igényeinek maradéktalan teljesítése. Társaságunk és dolgozóink flexibilitása szintén ezt segíti elő.

Megbízóink kérésére minden olyan feladatot ellátunk – előzetes egyeztetést követően, az ésszerűség határain belül – amely nem tartozik a szorosan vett teljesítéshez, de azt elősegíti.

Sokoldalúság

Jelenlegi szerződéses állományunk meghatározó része recepciós vagy beléptetési feladatokat ellátó megbízás. Számottevő része portfóliónknak takarítási tevékenységünk is, különböző irodaépületekben havi 100 000 m2-t meghaladó szerződéses állománnyal rendelkezünk.

Szintén jelentős az üzemeltetés, karbantartás, beléptetés ellenőrzés, udvar takarítás, mintavételezés, vagyonvédelmi munkakörökkel kapcsolatos szerződés állományunk. Szoros munkakapcsolatban állunk biztonság technikai eszközöket forgalmazó, telepítő társasággal.

Tevékenységünket mindig a megbízó kívánsága szerint látjuk el. Természetesen előzetesen minden esetben egyeztetünk és annak során közösen alakítjuk ki a munkarendet.

Megbízhatóság

Társaságunk a munkavállalóit munkaszerződéssel a törvényben előírt módon alkalmazza.

Az elmúlt években a társaságunkat munkaügyi ellenőrzések során nem marasztalták el ! Szakmai téren jelentős probléma, fegyelmezetlenség, károkozás nem merült fel. A dolgozók munkaszervezése mindig összhangban áll a megbízó kívánságával. A dolgozók felelőssége nálunk előtérbe kerül, amit a munkaszerződésükben is hangsúlyossá tettünk.

Vállalkozásunk stabil anyagi háttérrel rendelkezik, tartozása nincsen sem az állam felé, sem más társaságok, vagy magánszemélyek irányában. A NAV tartozás mentes listáján szerepelünk.

Alaposság

Mint minden cégnél, nálunk is a legtöbb gondot a dolgozók kiválasztása jelenti. Az elmúlt időszakban ezen a területen is jelentős a munkaerő hiánya. Ez kicsit nehezíti a megfelelő kiválasztást, de a tapasztalat azt mutatja, hhogy a szakmákban megfelelő bérekkel versenyképesek tudunk maradni. Az éves fluktuáció 14-16% körül alakult az elmúlt években.